100 surfdatorer gjorde slut på långa väntetider

sapl-datorer1 sapl-hanging1 sapl-training1 sapl-helpdesk

Långa väntetider för att få låna en surfdator. Så såg det ut fram till för två år sedan, då hela entréplanet till San Antonio Public Library byggdes om. Från att ha haft tio datorer vid entrén möts man nu av över hundra datorer på en stor öppen yta där det förut stod bokhyllor. Där finns också sköna sittmöbler, där man lätt kan slå sig ner. I den stora hallen finns också plats för ett lärcentrum med ett 30-tal datorer, där det hålls olika datakurser.

Tidigare kunde man få vänta 2-3 timmar på att få låna en surfdator, men nu finns det för det mesta en dator ledig, även om de flesta används hela tiden. ”Vi har äntligen fått så många datorer som behövdes”, förklarar Dianna Morganti, som visar oss runt i biblioteket. Informationsdisken vid entrén fungerar lika mycket som en helpdesk, med personal som kan rycka ut och hjälpa till vid datorerna.

Dessa datorer kan bokas upp till två timmar per dag. Vill man ha mer hjälp, eller sitta en längre tid vid datorn, kan man boka en dator på fjärde våningen, där det finns möjlighet att få hjälp med sina studier eller att skriva en cv för en jobbansökan. Gratis wifi (som inte är lösenordsskyddat) finns i hela biblioteket och på samtliga 26 filialer, och idag blir det allt vanligare att besökarna kopplar upp sig mot nätet med sin egen utrustning, berättar Dianna Morganti.

Annonser
Det här inlägget postades i Digital delaktighet, Lärcentrum, San Antonio Public Library, Technology och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s