Geekbus och Robotic Camp

geekbusGeekbus har ett stort utbud av teknikutbildningar och erbjuder inte bara teknikdagar på skolor, de erbjuder också Maker Camps. Det är läger för unga som under en vecka får utbildning i teknik. Det finns olika inriktningar på lägren som Geekbus erbjuder; programutveckling, digital design och tillverkning, ”Circuit adventure” och Robotics.

Maker Camps - GeekbusUnder mars månad håller Geekbus, i samarbete med  SASTEMIC och Alamo FIRST ett fyra dagar långt så kallat Robotics Spring Break Camp för elever i åldrarna 8-14 år. Genom att använda sig av LEGO EV3 kommer eleverna få lära sig det grundläggande i robotteknik samt hur man bygger och programmerar robotar med hjälp av matematik och mätningar. Robotarna får sedan tävla mot varandra.

Nathalia, robotbyggare

Nathalia

Påväg till flygplatsen på resans sista dag hann vi med ett besök på Robotic Camp, ett två-dagarsläger där elever från flera delstater och Mexiko deltog. De visade upp sina robotar och tävlade mot varandra. Natalia, en robotbyggare, berättade att att det tar lång tid att bygga och att hon och hennes team hade börjat bygga på sin robot tidigt i höstas.

 

Annonser

Om Camilla

Arbetar som biblioteksutvecklare på Region Värmland
Det här inlägget postades i Barn, Digital delaktighet, Geekbus. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s