Isabel hittade drömjobbet via BiblioTech

150219 081 isabel

I just love it! Det säger Isabel Ann Castro med ett stort leende. För henne har BiblioTech betytt väldigt mycket. Biblioteket har till och med varit en väg för henne att få drömjobbet som grafisk designer på ett mindre företag i San Antonio.

Själv växte Isabel upp i ett hem som saknade internet och datorer. Hon bor i närheten av BiblioTech South i San Antonio, som är ett ganska fattigt, spansktalande område, där utbildningsnivån är låg och många går utan jobb.

I skolan väcktes hennes intresse för att skapa bilder med hjälp av olika dataprogram. Hon var studiemotiverad och gick vidare till universitetet, där hon nyligen tog en examen i grafisk design. Under studietiden bodde hon hemma, men för sitt skolarbete var hon helt hänvisad till att använda universitetets datalab.

– Jag kunde aldrig ta med mig något jobb hem, berättar hon. På helgerna var universitetet stängt, så då kunde hon över huvud taget inte jobba med något skolarbete.

Hon trodde inte att det var sant när hon hörde att BiblioTech skulle öppna i hennes hemkvarter. Hon var med på invigningen i augusti 2013, och minns hur glad hon blev då hon upptäckte att det fanns datorer med de program hon behövde för skolarbetet.

– Här fanns datorer med Adobe Photoshop och Adobe Illustrator; allt jag behövde för mitt skolarbete, berättar Isabel, som också kunde glädjas åt att BiblioTech har öppet både lördagar och söndagar.

Hon började hänga på det nya biblioteket under all sin lediga tid. Och en dag fick hon frågan om hon kunde tänka sig att jobba på BiblioTech. Hon började som timvikarie, men när hon förra våren blev klar med sin examen fick hon ett heltidsjobb på biblioteket. Förutom att hon jobbar i disken och hjälper till med handledning är hon också huvudansvarig för bibliotekets grafiska design och marknadsföring.

– Jag jobbar både med våra digitala kanaler och med det tryckta materialet, berättar hon, och visar stolt upp några webbsidor och tryckta foldrar som hon har gjort. Åtta av bibliotekets 40 mac-datorer är utrustade med hela Adobe-paketet. Dessa är i första hand reserverade för skolarbete. Isabel visar hur Adobe Illustrator fungerar genom att tillverka en svensk flagga med de rätta färgerna.

Den här erfarenheten har nu lett till att hon har blivit erbjuden ett jobb som grafisk designer på ett mindre företag i San Antonio.

– Jag har fått mitt drömjobb, säger Isabel lyckligt.

Annonser
Det här inlägget postades i BiblioTech, Digital delaktighet, IKT-kurser, Technology. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s