Examensarbete på BiblioTech

austin1

Under besöket på BiblioTech fick vi möjligheten att intervju Austin Morgenroth. Austin studerar på high school, Brooks academy of science and engineering, och för sitt examensarbete har han valt att praktisera på BiblioTech. Austin tycker att det är intressant att undersöka BiblioTech för att det är placerat i ett område där många människor inte har tillgång till internet eller böcker hemma. Det är också intressant att studera för det existerar ingen annan plats som BiblioTech säger Austin. Han beskriver BiblioTech som en plats med en positiv miljö dit alla är välkomna, en mötesplats för alla åldrar och som han säger: ”It brought the community together”.

Austin säger också att vi har bara sett början av den digitala utvecklingen och att det är viktigt att ung som gammal får möjlighet att lära sig hur man kan använda internet på ett bra sätt. Internet har många baksidor men genom den handledning och utbildning som personalen på BiblioTech kan erbjuda får man möjlighet att lära sig hur man kan ta eget ansvar när man är ute på nätet.

BiblioTech är inte ”bara” en fysisk plats det framkommer när Austin berättar om sina vänners användning av BiblioTech. Austins vänner kommer aldrig eller sällan till BiblioTech utan de använder istället all den service de önskar hemifrån eller från skolan. De ordnar med bibliotekskort, söker i databaser för sitt skolarbete och lär sig andra språk, allt finns ju online. Det här är något som jag funderat en del på efter intervjun. Jag vet att många med mig på bibliotek runt om i Sverige funderar på hur vi ska nå unga med den service vi har på biblioteken och hur vi ska kunna locka dem till biblioteken. Kopplat till det Austin berättar och som jag också vet att många i arbetar för är att vi måste ”vända på steken” samt utveckla den biten av biblioteken så att vi kan möta de unga där de befinner sig – online.

Se intervjun med Austin i sin helhet:

Annonser
Det här inlägget postades i BiblioTech, Digital delaktighet, IKT-kurser, Technology. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s